Ανάσα στην Ευρώπη, μικρή ενίσχυση για ευρώ

Ανάσα στην Ευρώπη, μικρή ενίσχυση για ευρώ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοδικά κινήθηκαν χθες τα 14 από τα 18 μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις. Το επενδυτικό κλίμα ενισχύθηκε από την επέκταση του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, αλλά και από τα θετικά αποτελέσματα εκ μέρους ορισμένων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Στη Wall Street, το κλίμα ήταν ευμετάβλητο μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία λιγότερων θέσεων εργασίας απ’ ό,τι αναμενόταν τον προηγούμενο μήνα. Λίγο πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν απώλειες 0,08% και 0,2% αντίστοιχα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 παρουσίασε άνοδο 0,13% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε 0,01%.

Στη Φρανκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης Dax εμφάνισε απώλειες 0,13%. Οι θετικές προβλέψεις της φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline για την κερδοφορία το 2014 οδήγησαν σε άνοδο 1,6% την τιμή της μετοχής της. Τα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη της Swatch Group ενίσχυσαν κατά 3,9% τη μετοχή της.

Το ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3534 δολ. με άνοδο 0,1%. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 97,40 δολάρια το βαρέλι, αφού κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,21% και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο έφθασε τα 106,27 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή