Europolitique: Διαφαίνεται συμφωνία στο σχέδιο έκθεσης της τρόικας

Europolitique: Διαφαίνεται συμφωνία στο σχέδιο έκθεσης της τρόικας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαφαίνεται σταδιακά ότι επιτυγχάνεται συμφωνία σχετικά με το σχέδιο έκθεσης για το έργο της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα βοήθειας, καθώς και για το μέλλον της εντός του νομικού πλαισίου της ΕΕ.

Αυτό αναφέρεται στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique, όπου, ωστόσο, επισημαίνεται ότι χρειάζεται «ακόμα πολλή δουλειά», καθώς έχουν κατατεθεί 915 τροπολογίες.

Η ψηφοφορία επί της έκθεσης αναμένεται στις 24 Φεβρουαρίου.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι ευρωβουλευτές συμφωνούν σχετικά με τις συστάσεις για τα μελλοντικά προγράμματα. Η δε τρόικα ή το διάδοχο αυτής σχήμα, θα πρέπει να εδράζεται σταθερά στο κοινοτικό δίκαιο, ούτως ώστε οι αποφάσεις της να έχουν μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμότητα.

Εντούτοις, οι ευρωβουλευτές πρέπει ακόμη να επιλύσουν τις διαφορές τους στο θέμα της αξιολόγησης των αποφάσεων που λαμβάνονται από την τρόικα, κάτι που αποτελεί το πιο ευαίσθητο τμήμα της έκθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή