Ο οίκος Moody’s διατήρησε το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2

Ο οίκος Moody’s διατήρησε το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s διατήρησε την Παρασκευή το ιταλικό κρατικό αξιόχρεο στη βαθμίδα Baa2, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές της ιταλικής οικονομίας από αρνητικές σε σταθερές.

Ο Moody’s που είχε υποβαθμίσει την ιταλική οικονομία το καλοκαίρι του 2012 από την ανώτερη κατηγορία Α3 σε αυτή του Baa2, αναφέρει στο σκεπτικό της αξιολόγησης την «ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» ενώ προβλέπει «σταθεροποίηση» στα ιταλικά κρατικά ομόλογα εντός του 2014.

O οίκος αξιολόγησης «αναμένει η αναλογία του χρέους προς το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν να κορυφωθεί στο 135% (…) εάν συνεχιστεί η μέτρια ανάπτυξη, οι ιταλικές αρχές σταθεροποιήσουν τον προϋπολογισμό και όπως έχει προγραμματιστεί το κόστος χρηματοδότησης δεν αυξηθεί».

Όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με την παραίτηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέττα και την πιθανή αντικατάστασή του από τον Ματέο Ρέντσι «δεν αλλάζει τις προσδοκίες μας σε αυτόν τον τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή