Χτύπημα σε ανταλλακτήρια του Bitcoin

Χτύπημα σε ανταλλακτήρια του Bitcoin

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάκερ ανάγκασαν τις προηγούμενες ημέρες δύο ανταλλακτήρια του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin, το Bitstamp στη Σλοβενία και το BTC-e στη Βουλγαρία, να διακόψουν προσωρινά τις αναλήψεις Bitcoin, πλήττοντας με αυτόν τον τρόπο τη δημοφιλία του νέου ψηφιακού νομίσματος. Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία Mt Gox, η οποία είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο Bitcoin της Ιαπωνίας, είχε και αυτή αναγκαστεί να διακόψει τις αναλήψεις του ψηφιακού νομίσματος εξαιτίας της ύπαρξης προβλήματος στον κώδικα που χρησιμοποιείται προκειμένου να επαληθευθούν οι συναλλαγές με Bitcoin. Η Mt Gox αποκατέστησε τις αναλήψεις στις 10 Φεβρουαρίου. «Ηδη είναι δυνατή η κατάθεση Bitcoin, η πώλησή τους και η ανάληψη ποσών σε εθνικό νόμισμα» έγραψε σε πελάτες στις 12 Φεβρουαρίου ο κ. Νετς Κόντριτς, διευθύνων σύμβουλος της Bitstamp. Δεν χάθηκαν χρήματα και οι συναλλαγές που δεν επαληθεύθηκαν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου θα ακυρωθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Bitstamp. Τα Bitcoin μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών τόσο σε ιντερνετικά όσο και σε παραδοσιακά εμπορικά καταστήματα.

Πρόβλημα αξιοπιστίας

Ωστόσο, οι πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις κατά ανταλλακτηρίων Bitcoin θα μπορούσαν να αποτρέψουν πιθανούς χρήστες από το να αγοράσουν και να χρησιμοποιήσουν Bitcoin. Η κυβέρνηση της Ινδίας, της Κίνας και της Ρωσίας έχουν προσπαθήσει να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν τη χρήση Bitcoin, το οποίο υπάρχει σε ψηφιακή μορφή και δεν ελέγχεται από κάποια κεντρική τράπεζα. Αρχικά, το Ιδρυμα Bitcoin, το οποίο προωθεί το ψηφιακό νόμισμα προσπάθησε να υποβαθμίσει την έκταση των προβλημάτων, λέγοντας ότι η ύπαρξη του προβλήματος στο λογισμικό θα διορθωθεί. Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, το πρόβλημα είχε επεκταθεί σε μεγάλο μέρος της υποδομής που απαιτείται για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω Bitcoin. Για τους υποστηρικτές του ψηφιακού νομίσματος το πρόβλημα είναι προσωρινό και τονίζουν ότι δεν χάθηκαν χρήματα. Ωστόσο, για πολλούς άλλους οι πρόσφατες επιθέσεις σημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα αξιόπιστων συναλλαγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή