Ανοδος ανεργίας στη Γαλλία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία όχι μόνο δεν υποχώρησε εντός του 2013, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ, αλλά αυξήθηκε σε νέο επίπεδο ρεκόρ τον Δεκέμβριο, φτάνοντας στο 11,1% του εργατικού δυναμικού. Ο αριθμός των Γάλλων ανέργων αυξήθηκε στα 3.316.200 τον Ιανουάριο, αυξημένος κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο Δεκέμβριο και κατά 4,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Ολάντ επιδότησε με επιπλέον δύο δισ. ευρώ την απασχόληση το 2013, τελικά δεν κατάφερε να σταματήσει την αύξηση της ανεργίας και την καταβαράθρωση των ποσοστών δημοτικότητάς του. Πάντως, ο Γάλλος υπουργός Εργασίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των ανέργων θα πρέπει να μειωθεί το 2014. «Αν και προς το τέλος του 2013 ο ρυθμός αύξησης των ανέργων μειώθηκε περίπου στο μισό σε σχέση με το τέλος του 2012, προς το παρόν δεν έχει σταθεροποιηθεί η ανεργία, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης», σχολίασε στο Reuters o κ. Φαμπρίς Μοντενί, οικονομολόγος για τη Γαλλία στην Barclays. Τον Ιανουάριο ο κ. Ολάντ υποσχέθηκε να μειώσει τις εργοδοτικές εισφορές κατά 30 δισ. σε αντάλλαγμα για προσλήψεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή