Εικόνα ανάκαμψης στο χρηματιστήριο της Μόσχας

Εικόνα ανάκαμψης στο χρηματιστήριο της Μόσχας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο κατά τουλάχιστον 3% ξεκίνησαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά τη χθεσινή βουτιά πάνω από 10% που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση όπου επικράτησε πανικός στους επενδυτές απέναντι στις συνέπειες για τη ρωσική οικονομία μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο δείκτης Micex σημείωσε άνοδο 3,20% και ο δείκτης RTS άνοδο 3,30%.

Οι χρηματαγορές ανακτούν το ρυθμό τους, μετά τη χθεσινή βουτιά στις συναλλαγές και στην ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος, όπου οι δείκτες Micex και RTS έκλεισαν με πτώση 10,79% και 12,01% αντίστοιχα.

Το ρούβλι ενισχύεται επίσης, μετά τη χθεσινή πτώση ρεκόρ της ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Με την έναρξη των συναλλαγών σήμερα η ισοτιμία του ευρώ ήταν 49,90 ρούβλια και του δολαρίου 36,29 ρούβλια.

Στις ρωσικές χρηματαγορές, ήδη ασταθείς εδώ και εβδομάδες από τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και την ουκρανική κρίση, επικράτησε πανικός χθες απέναντι σε μια γενικευμένη σύρραξη στην Ουκρανία και τις απειλές των κυρώσεων της Δύσης που κινδυνεύουν να πλήξουν τις εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με τους εταίρους της.

Ενώπιον της κατάστασης αυτής η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες αύξηση του επιτοκίου στο 7% (έναντι 5,5% παλαιότερα) προκειμένου να αποκαταστήσει τη "χρηματοπιστωτική σταθερότητα".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή