Ιταλία: Δεν θα λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα η κυβέρνηση Ρέντσι

Ιταλία: Δεν θα λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα η κυβέρνηση Ρέντσι

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ιταλία δεν πρόκειται να λάβει νέα μέτρα με στόχο την δημοσιονομική προσαρμογή», όπως αφήνουν να διαρρεύσει σήμερα στον Τύπο, πηγές της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μια ημέρα μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, στην οποία υπογραμμίσθηκε ότι «το δημόσιο χρέος της Ιταλίας παραμένει, ακόμη σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο» και «οι μέχρι τώρα διαρθρωτικές αλλαγές δεν επαρκούν».

Σε δηλώσεις του στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai, ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν, τόνισε, παράλληλα, ότι «η προειδοποίηση των Βρυξελλών είναι αυστηρή, αλλά ακολουθεί ακριβώς την ίδια κατεύθυνση και τη λογική της ιταλικής κυβέρνησης».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζει διαρθρωτικά προβλήματα τα οποία γνωρίζουμε εδώ και καιρό, μας ζητά να στηρίξουμε πιο δυναμικά την ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, την απασχόληση, διορθώνοντας, έτσι, τις διάφορες ανισότητες», πρόσθεσε ο Παντοάν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους ένα λεπτομερές «σχέδιο μεταρρύθμισης της (αγοράς) εργασίας» της κυβέρνησής του με στόχο την άμεση μείωση της ανεργίας και την μερική αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή