Η απόφαση της ΕΚΤ δεν αιφνιδίασε τις αγορές

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν αιφνιδίασε τις αγορές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα ψύχραιμη ήταν η αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής πολιτικής, αλλά και να μην προβεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γενικοί δείκτες των 14 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 ενισχύθηκε κατά 0,2%, ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,6% και ο γερμανικός Dax κατά 0,01%. Στη Wall Street επικράτησε θετικό κλίμα μετά τη μείωση των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας. Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 0,45% και 0,24% αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Στις ευρωπαϊκές αγορές χρέους, οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών, αυστριακών και ισπανικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο μετά την απόφαση της ΕΚΤ αν και η Μαδρίτη κατάφερε να πουλήσει 10ετή ομόλογα αξίας 1,1 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,344%, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2006. Το ευρώ ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο μηνών, φθάνοντας τα 1,3857 δολάρια με άνοδο 0,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή