Μειώθηκαν στις ΗΠΑ τα επιδόματα ανεργίας

Μειώθηκαν στις ΗΠΑ τα επιδόματα ανεργίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη του αναμενομένου ήταν η υποχώρηση των αιτήσεων για χορήγηση επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, φθάνοντας στο χαμηλό τριμήνου την περασμένη εβδομάδα. Οι αρχικές αιτήσεις για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 26.000, στις 323.000. Πρόκειται για αρκετά θετική ένδειξη, δεδομένων των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που έχουν σχεδόν ακινητοποιήσει την οικονομική δραστηριότητα σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ. Στις ακραίες καιρικές συνθήκες αποδίδεται η πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιανουάριο για δεύτερο συναπτό μήνα, πυροδοτώντας φόβους για την ισχύ της ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αβεβαιότητα για αποδυνάμωση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ έχει εκφράσει μερίδα οικονομικών αναλυτών, ενώ το ζήτημα έθιξε και η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν. «Η οικονομία είναι ισχυρότερη, όπως και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», δήλωσε η κ. Γέλεν. Προσέθεσε, όμως, ότι «ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς», διαβεβαίωνοντας ότι η επεκτακτική νομισματική πολιτική των ΗΠΑ θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν ισχυρά σημάδια βελτίωσης της απασχόλησης.

Ο επικεφαλής της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Τζον Γουίλιαμς, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στο 2,5% το 2014, αν και τόνισε ότι η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας θα είναι αρκετή για να μειωθεί η ανεργία στο 6,25% έως τα τέλη του έτους. Τον Φεβρουάριο, οι προβλέψεις της Fed για τη μείωση της ανεργίας ήταν πιο απαισιόδοξες, στο 6,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή