Ιταλία: Με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ η μείωση της φορολογίας

Ιταλία: Με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ η μείωση της φορολογίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας που θα ανακοινώσει η ιταλική κυβέρνηση την Τετάρτη θα σέβεται τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πριν διαδεχθεί τον Ενρίκο Λέτα στη θέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, ο κ. Ρέντσι είχε δηλώσει ότι ο κανόνας της ΕΕ, ο οποίος απαγορεύει στα κράτη – μέλη να έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα υψηλότερο από το 3% του ΑΕΠ, θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο νέας διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, χθες δήλωσε ότι το όριο αυτό αποτελεί «μία απαρχαιωμένη ιδέα, αλλά θα το σεβασθούμε όσο ισχύει».

Ελπίζοντας να προωθήσει την ανάπτυξη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης, καθώς αυτή πασχίζει να εξέλθει από την ύφεση, ο κ. Ρέντσι υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, τη διαφορά δηλαδή μεταξύ του ποσού που πληρώνει ο εργοδότης και αυτού που βάζει στην τσέπη του ο εργαζόμενος.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε ότι υπάρχει ρήξη στην κυβέρνηση ως προς το αν οι μειώσεις πρέπει να εφαρμοστούν στον φόρο εισοδήματος ή στον περιφερειακό φόρο των επιχειρήσεων και δήλωσε ότι το σχέδιο θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα περιλαμβάνει.

«Η αληθινή μείωση του κόστους των επιχειρήσεων δεν γίνεται μόνο μέσω της μείωσης της φορολογίας, την οποία θα προσπαθήσουμε, αλλά με την απλοποίηση των κανόνων του παιχνιδιού», δήλωσε ο κ. Ρέντσι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή