Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κλιμάκωση της κρίσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και η ετήσια πτώση των εξαγωγών στην Κίνα οδήγησαν σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με αρνητικό πρόσημο κινούνταν, επίσης, η Wall Street λίγο πριν από το κλείσιμο, με τη μετοχή της Boeing να χάνει 2,3%, αφού ανακοινώθηκαν ρωγμές στα πτερύγια 40 αεροσκαφών 787 Dreamliner εν μέσω παραγωγής.

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες 0,5% και 0,3% αντίστοιχα προς το τέλος της συνεδρίασης, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε ήδη κλείσει με πτώση 0,5%. Οι γενικοί δείκτες στα 11 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,4% και ο γερμανικός δείκτης Dax κατά 0,9% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 ενισχύθηκε κατά 0,1%. Το ευρώ κυμαινόταν χθες στα 1,3870 δολ., αφού την Παρασκευή είχε εκτοξευθεί στο ζενίθ διετίας και πλέον, καθώς η ΕΚΤ δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για άμεσο κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη. H τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 34 σεντς στα 108,66 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη κατά 14 σεντς στα 102,82 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή