Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακή άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρές μεταβολές σημειώθηκαν χθες στις ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν και τι επίδραση θα έχει η κρίση της Ουκρανίας στα κέρδη των επιχειρήσεων. Εντεκα από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης έκλεισαν χθες με κέρδη, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται κατά 0,5%, τον FTSE 100 στο Λονδίνο να καταγράφει απώλειες 0,1% και τον CAC 40 στο Παρίσι να υποχωρεί κατά 0,5%. Αντιθέτως, κέρδη καταγράφηκαν σε Μιλάνο και Μαδρίτη όπου ο FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 0,4% και ο IBEX 35 με άνοδο 0,2%, αντίστοιχα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε αμετάβλητος και ο Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,1%. «Οι επενδυτές μπορεί να γίνουν πολύ νευρικοί εξαιτίας των γεωπολιτικών κινδύνων, αλλά υπάρχει μεγάλη ρευστότητα χάρη στην οποία μπορεί να σταθεροποιηθεί η αγορά μόλις πέσουν οι τιμές. Αυτές οι δύο αντίθετες δυνάμεις κυριαρχούν στην αγορά», εξηγεί στο Bloomberg ο κ. Κάρστεν Χιλκ της Union Investment Privatfonds στη Φρανκφούρτη.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,32% και ο S&P 500 κατά 0,36% καθώς η πτώση της τιμής του πετρελαίου και του χαλκού αλλά και η κατάσταση στην Ουκρανία πίεσαν τις μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή