Γενική υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Γενική υποχώρηση στις ευρωπαϊκές αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των 18 χρηματιστηρίων στη δυτική Ευρώπη ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων για πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο στην Ευρωζώνη αλλά και τη συνέχιση της κρίσης ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες 0,07% και 0,13% αντίστοιχα λίγο πριν από το κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει της σημερινής δημοσιοποίησης στοιχείων για την κινεζική οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε απώλειες 1,1% λόγω της πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη κατά 0,2% αλλά και της ανακοίνωσης σχεδίων για την πώληση μεριδίων από ευρωπαϊκές εταιρείες όπως τον ενεργειακό όμιλο Moeller-Maersk και της εταιρείας εξαρτημάτων αυτοκινήτων Valeο. Ο γερμανικός δείκτης Dax υποχώρησε κατά 1,3%, ενώ ο γαλλικός δείκτης Cac-40 και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 έχασαν το 1% της αξίας τους.

To ευρώ έφθασε τα 1,3907 δολάρια με άνοδο 0,35%, ενώ η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στο Λονδίνο υποχώρησε περίπου 30 σεντς στα 108,22 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αργού κινήθηκε στα 98 δολάρια το βαρέλι, αν και υποχώρησε στα 97,99 δολάρια εν μέσω της συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή