«Φρένο» ΟΟΣΑ στην ένταξη της Ρωσίας

«Φρένο» ΟΟΣΑ στην ένταξη της Ρωσίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την ένταξη της Ρωσίας στον οργανισμό έπειτα από αίτημα των 34 μελών του.

Η κίνηση αυτή του οργανισμού, στον οποίο μετέχουν χώρες με σημαντική οικονομική βαρύτητα όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία και το Μεξικό, είναι η τελευταία σε μια σειρά προσπαθειών να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής στο οποίο η Κριμαία, μια νότια περιφέρεια της Ουκρανίας, ενδέχεται να ψηφίσει την απόσχισή της και την ένωσή της με τη Ρωσία.

Ο ΟΟΣΑ, ο οποίος έχει την έδρα του στο Παρίσι, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, όμως στον ιστότοπό του ο οργανισμός αναφέρει πως άρχισε ενταξιακές συνομιλίες με τη Ρωσία το 2007.

Η διαδικασία ένταξης είναι περίπλοκη και μπορεί επίσης να έχει μακρά διάρκεια, καθώς περιλαμβάνει μια σειρά ελέγχων για να εκτιμηθεί κατά πόσον η χώρα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του ΟΟΣΑ σ' ένα ευρύ φάσμα πολιτικών.

Η ένταξη στον ΟΟΣΑ θεωρείται αναγνώριση πως τα επίπεδα της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας είναι σημαντικά.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε επίσης πως τα μέλη του συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία με την Ουκρανία για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις "προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη δημόσια πολιτική".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή