Απώλειες λόγω Ουκρανίας και Κίνας

Απώλειες λόγω Ουκρανίας και Κίνας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα απωλειών αποδείχθηκε η χθεσινή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την αμερικανική αγορά υπό το βάρος της κρίσης στην Ουκρανία. Το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, δεδομένου ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν, ενώ τα διυλιστήρια της Κίνας διύλισαν τη μικρότερη ποσότητα πετρελαίου σε διάστημα 4μήνου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1,1% στις 324, 51 μονάδες, αγγίζοντας το ναδίρ πέντε εβδομάδων. Ενας παράγοντας που επηρέασε τους επενδυτές πλην της Ουκρανίας, ήταν οι προβλέψεις της μεγάλης αλυσίδας λιανεμπορίου Wm Morrisson Supermarkets για φετινή μείωση κερδών. Η τιμή της μετοχής της εμφάνισε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 11 ετών. Σε όλα τα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με -1,3% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με – 1,9%. Τέλος, στη Νέα Υόρκη οι δείκτες πριν από το κλείσιμο υποχωρούσαν λόγω Ουκρανίας και των πιο ασθενικών από τα αναμενόμενα στοιχείων για την Κίνα.

Τα δεδομένα αυτά επισκίασαν τα θετικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Ο Dow Jones είχε απώλειες 1,2% στις 16.137,98 μονάδες και o S&P 500 κάμψη 1%, στις 1.849,35 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή