Ανοδική αντίδραση στην αγορά της Μόσχας

Ανοδική αντίδραση στην αγορά της Μόσχας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Χρηματιστήριο της Μόσχας άνοιξε με άνοδο περίpου 2% σήμερα, την επομένη του δημοψηφίσματος στην Κριμαία που είχε αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, τη μαζική υπερψήφιση της ένωσης της ουκρανικής αυτής χερσονήσου με τη Ρωσία.

Αφού σημείωσε της προηγούμενες ημέρες πτώση σε επίπεδα πρωτοφανή από την κρίση του 2009 λόγω του κινδύνου να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, ο δείκτης Micex (συναλλαγές σε ρούβλια) του Χρηματιστηρίου της Μόσχας σημείωνε κατά την έναρξη των συναλλαγών άνοδο κατά 1,93% και ο δείκτης RTS (συναλλαγές σε δολάρια) κατά 2,11%.

Αναλυτές δήλωσαν ότι περίμεναν πως οι ρωσικές μετοχές θα υποχωρούσαν εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με την κλίμακα των μέτρων που θα επιβληθούν από τη Δύση.

Η ισοτιμία του ρουβλιού σημείωσε πτώση κατά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου — κατά 0,3% έναντι του δολαρίου και κατά 0,2% έναντι του ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή