ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε κρίση η ρωσική οικονομία, δηλώνει ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομίας

se-krisi-i-rosiki-oikonomia-dilonei-o-rosos-yfypoyrgos-oikonomias-2012294

Ο υφυπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Σεργκέι Μπελιάκοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια τοπικής επιχειρηματικής διάσκεψης ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε κρίση.

Οι οικονομικοί αναλυτές δηλώνουν ότι η οικονομία θα πληγεί από τη συνεχιζόμενη αδυναμία του ρουβλίου και τις συνέπειες της αναμέτρησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση για την Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ τον Φεβρουάριο, εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του 2014 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%-1,8%.

Ειδικό φορολογικό καθεστώς στην περιφέρεια της Κριμαίας
  
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να προσφέρει ειδικό φορολογικό καθεστώς στην περιφέρεια της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία, η οποία ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες.

«Αναμφίβολα, η πιθανή ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία θα έχει μια πολύ σοβαρή επίδραση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σατάλοφ σε τοπικό επιχειρηματικό συνέδριο.

«Δεν αποκλείω ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς (κατά την μεταβατική περίοδο της Κριμαίας)», πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)