Σε κρίση η ρωσική οικονομία, δηλώνει ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομίας

Σε κρίση η ρωσική οικονομία, δηλώνει ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υφυπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Σεργκέι Μπελιάκοφ δήλωσε κατά τη διάρκεια τοπικής επιχειρηματικής διάσκεψης ότι υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε κρίση.

Οι οικονομικοί αναλυτές δηλώνουν ότι η οικονομία θα πληγεί από τη συνεχιζόμενη αδυναμία του ρουβλίου και τις συνέπειες της αναμέτρησης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση για την Ουκρανία.

Η κεντρική τράπεζα, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ τον Φεβρουάριο, εκτιμά ότι κατά τη διάρκεια του 2014 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 1,5%-1,8%.

Ειδικό φορολογικό καθεστώς στην περιφέρεια της Κριμαίας

  

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να προσφέρει ειδικό φορολογικό καθεστώς στην περιφέρεια της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία, η οποία ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες.

«Αναμφίβολα, η πιθανή ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία θα έχει μια πολύ σοβαρή επίδραση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σατάλοφ σε τοπικό επιχειρηματικό συνέδριο.

«Δεν αποκλείω ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς (κατά την μεταβατική περίοδο της Κριμαίας)», πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή