Νευρικότητα στις αγορές ενόψει Fed και Ουκρανίας

Νευρικότητα στις αγορές ενόψει Fed και Ουκρανίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των δηλώσεων της Τζάνετ Γέλεν, νέας προέδρου της Federal Reserve, που μετατόπισαν το ενδιαφέρον των επενδυτών από τις γεωπολιτικές εντάσεις της Ουκρανίας στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ. Διακόπτοντας την άνοδο των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, οπότε είχε επικρατήσει αισιοδοξία χάρη στην ηπιότητα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, έκλεισαν με υποχώρηση τρεις ευρωπαϊκές αγορές υπό την επήρεια ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 0,49% εξαιτίας απόφασης της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει νόμο σχετικό με την αξιοποίηση των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων. Επίσης, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με απώλειες 0,29% μετά τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, πως είναι απηρχαιωμένο το όριο του 3% για το δημοσιονομικό. Με μικρή υποχώρηση 0,12% έκλεισε και ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας. Αντίθετα, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 0,37%, συνεχίζοντας την άνοδο που είχε σημειώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση παρά την κάμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή