Ο Στρος Καν αναζητεί 2 δισ. για το fund του

Ο Στρος Καν αναζητεί 2 δισ. για το fund του

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την προσωρινή απομάκρυνσή του από το διεθνές προσκήνιο λόγω σκανδάλου ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, επανέρχεται δυναμικά ως επενδυτής. Στόχος του να βρει 2 δισ. δολάρια για τα υπό ίδρυση επενδυτικά του κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου DSK Global Investment Fund (hedge fund). Αυτά θα συνεργάζονται με τον χρηματοπιστωτικό οίκο LSK & Partners με έδρα το Λουξεμβούργο, ο οποίος ιδρύθηκε πέρυσι από τον κ. Στρος-Καν και τον Τιερί Λεν, πολιτικό μηχανικό και μέλος της Ενωσης Χρηματοπιστωτικών Αναλυτών της Γαλλίας. Τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου με την επωνυμία DSK Global Investment Fund θα έχουν επενδυτικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Επίσης, από το παρελθόν έτος έχει αναλάβει και ρόλο ειδικού οικονομικού συμβούλου στην κυβέρνηση της Σερβίας.

Στην πρωτοβουλία του αυτή, την πρώτη του είδους, συνεργάζεται σε επίπεδο διαχείρισης κεφαλαίων του hedge fund με την κόρη του, την οικονομολόγο Βανέσα ΣτροςΚαν. Επί του παρόντος βρίσκεται σε ταξίδι στην Κίνα, αναζητώντας υποψηφίους επενδυτές είτε θεσμικούς είτε απλώς πλουσίους. «Η Κίνα παίζει και θα παίξει δεσπόζοντα ρόλο στo DSK Global Investment Fund» επισήμανε ο γενικός διευθυντής της LSK & Partners, Μοχάμεντ Ζεϊντάν. «Αναμένουμε έγκριση από τις αρχές του Λουξεμβούργου για την εξεύρεση κεφαλαίων». Στην Κίνα διαβιούν περί τους 643.000 εκατομμυριούχους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012, που δίδουν η εταιρεία συμβούλων Capgemini και η έκθεση πλούτου της RBC Wealth Report.

Αναφορικά τώρα με τους θεσμικούς επενδυτές, στην Κίνα δραστηριοποιούνται μεγάλοι οργανισμοί, όπως ο ChinaInvestment Corp., πoυ διαχειρίζεται τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Ασφάλισης και η Αρχή Ρύθμισης Νομίσματος. Οι ανωτέρω ενδιαφέρονται ζωηρά για εναλλακτικές επενδύσεις, όπως είναι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια και τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου. Τo DSK Global Ιnvestment Fund με μακροοικονομική κατεύθυνση θα βασίζεται στις αναλύσεις των οικονομικών, χρηματοπιστωτικών και πολιτικών γεγονότων από τον Ντομινίκ Στρος-Καν και θα τοποθετεί κεφάλαια όπου θεωρεί ότι υπάρχει κέρδος, όπως μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα και παράγωγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή