Στα 16 δισ. δολ. τα χρέη της Ουκρανίας στη Ρωσία, κατά τον Ντ. Μεντβέντεφ

Στα 16 δισ. δολ. τα χρέη της Ουκρανίας στη Ρωσία, κατά τον Ντ. Μεντβέντεφ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Ουκρανία οφείλει στη Ρωσία συνολικά 16 δισ. δολάρια. Νωρίτερα, ο ίδιος είπε ότι το Κίεβο θα πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο των 11 δισ. δολ. στη Ρωσία γιατί η συμφωνία με βάση την οποία η Μόσχα παρείχε φθηνό φυσικό αέριο θα πάψει να ισχύει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Επιπλέον, είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, η Ουκρανία οφείλει στη Ρωσία άλλα 3 δισ. δολάρια για ένα πρόσφατο δάνειο με τη μορφή αγοράς Ευρωομολόγων και ότι από το ποσό αυτό περίπου τα δύο δις τα χρωστάει στη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom.

Όπως είπε ο Μεντβέντεφ, οι συμφωνίες του Χάρκοβο με τις οποίες επεκτάθηκαν τα δικαιώματα των Ρώσων στη ναυτική βάση της Σεβαστουπόλεως της Κριμαίας για άλλα 25 χρόνια, με αντάλλαγμα μειώσεις στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου αλλά και της χορήγησης πιστωτικής γραμμής δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι «υπό καταγγελία», γεγονός που δίνει στη Μόσχα το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσει δικαστικώς τα χρήματα από την Ουκρανία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή