Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς επικρατούσε ευνοϊκό κλίμα μεταξύ των επενδυτών λόγω θετικών ειδήσεων για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Καθοδικά, ωστόσο, κινήθηκε πριν από το κλείσιμο η Νέα Υόρκη λόγω ανησυχιών για την Ουκρανία, ενώ προηγουμένως είχε σημειώσει άνοδο λόγω θετικών μακροοικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων.

Η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα πέντε εβδομάδων λόγω ενδείξεων για ανάκαμψη της οικονομίας στις ΗΠΑ, οι οποίες ενίσχυσαν τη φημολογία για περαιτέρω αναδίπλωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed. Ειδικότερα, χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,7% στις 330,93 μονάδες. Τις προηγούμενες δύο ημέρες ενισχύθηκε 2%, ενώ στις 24 Μαρτίου είχε κάμψη 4%. Στα 18 ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 17 έκλεισαν με κέρδη. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,9% και ο DAX στη Φρανκφούρτη με άνοδο 1,2%. Η μετοχή της Peugeot-Citroen ανήλθε λόγω βελτιωμένων παραγγελιών.

Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο υπήρξε κάμψη μετά τις δηλώσεις του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το ότι η διεθνής τάξη δοκιμάζεται. Ο Dow Jones υποχωρούσε 0,3% στις 16.317,79 μονάδες, ενώ ο S&P 500 είχε απώλεια 0,3% στις 1.860,47 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε άνοδο 0,6%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή