2 δισ. στην εικονική πραγματικότητα από το Facebook

2 δισ. στην εικονική πραγματικότητα από το Facebook

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον τομέα των φορητών συσκευών νέας τεχνολογίας εισχωρεί το Facebook, με την εξαγορά της Oculus έναντι 2 δισ. δολαρίων. Ετσι εντείνεται ο ανταγωνισμός με την Google, καθώς η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης έχει ήδη επενδύσει στην κατασκευή ρομπότ και των γυαλιών «Google Glass» με τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Είναι η δεύτερη επένδυση του Facebook μέσα στο 2014 μετά την εξαγορά της εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα WhatsApp έναντι 19 δισ. δολαρίων. Και με τις δύο αυτές κινήσεις, πάντως, o Μάικλ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook, έχει αιφνιδιάσει τις αγορές καθώς δεν αναμένονταν καθόλου από παρατηρητές του κλάδου τεχνολογίας. Συν τοις άλλοις, η εταιρεία Facebook εξαγόρασε το κοινωνικό δίκτυο φωτογραφικού υλικού Instagram. Η Oculus κατασκευάζει μάσκες εικονικής πραγματικότητας, όπου δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες είτε να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο είτε να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια σαν τη Rift. Το Facebook συμφώνησε να πληρώσει 400 εκατ. δολάρια σε μετρητά, 23,1 εκατομμύρια μετοχές του και επιπλέον 300 εκατ. δολάρια εάν επιτευχθούν κάποιοι στόχοι για την κυκλοφορία νέων εφαρμογών.

«Οι φορητές συσκευές είναι η πλατφόρμα του σήμερα και εμείς ετοιμαζόμαστε επίσης για τις πλατφόρμες του αύριο», δήλωσε ο ιδρυτής του Facebook. «Η Οculus έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και να αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε, παίζουμε και επικοινωνούμε», αναφέρεται ο κ. Ζούκερμπεργκ στην ιστοσελίδα του. H τιμή της μετοχής του Facebook υποχώρησε κατά 1,9% στη χθεσινή συνεδρίαση, αν και έχει ενισχυθεί κατά 19% από τις αρχές του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή