Οι απώλειες κυριάρχησαν στις διεθνείς αγορές

Οι απώλειες κυριάρχησαν στις διεθνείς αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε απώλειες έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των 10 από τα 18 χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά το ράλι των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων. Με αρνητικό πρόσημο κινούνταν, επίσης, οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 λίγο πριν από το κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη τους. Το ευρώ, στο 1,3784 δολ., προσέγγισε το χαμηλό του 1,3749 δολ. που καταγράφηκε πρόσφατα.

H τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, αφού έχει ενισχυθεί τελευταία λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί για την προσφορά ενέργειας από τη Ρωσία στην Ευρώπη, διατηρήθηκε χθες σταθερή στα 107 δολ. το βαρέλι. Χθες, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. συμφώνησαν στην εφαρμογή περαιτέρω κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Δεδομένων των γεωπολιτικών εντάσεων στις σχέσεις Δύσης και Ρωσίας, προβλέπεται ότι η τιμή του Μπρεντ θα κυμαίνεται στα 105 με 107 δολ. το βαρέλι.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχώρησε στα 100,13 δολ. το βαρέλι. Στην Ευρώπη, αναλυτικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 και ο γαλλικός Cac-40 διολίσθησαν κατά 0,26% και 0,14%, αντίστοιχα. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax εμφάνισε οριακά κέρδη 0,03% ενώ ο ιταλικός δείκτης Ibex 35 ενισχύθηκε κατά 0,31%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή