Γερμανία: Σε πτωτική πορεία συνεχίζει η ανεργία, για 4ο μήνα

Γερμανία: Σε πτωτική πορεία συνεχίζει η ανεργία, για 4ο μήνα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο, αναδεικνύοντας την ευρωστία της αγοράς εργασίας της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας και προμηνύοντας ότι η εγχώρια ζήτηση θα καθοδηγήσει την ανάπτυξή της φέτος.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 12.000 σε 2,901 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείο Εργασίας της χώρας. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,7%, χαμηλότερα από το 6,8% που ήταν η πρόβλεψη των οικονομολόγων στην έρευνα του Reuters.

«Η γερμανική αγορά εργασίας είναι σε καλό δρόμο και αυτό αυξάνει την πιθανότητα να γίνει λίγο πιο σφιχτή, επομένως υπάρχει πιθανότητα αυτό να οδηγήσει σε υψηλότερες αυξήσεις μισθών», δήλωσε ο οικονομολόγος της τράπεζας Berenberg κ. Κρίστιαν Σουλτς, προσθέτοντας ότι οι απεργίες των πιλότων και των εργαζομένων στο γερμανικό δημόσιο τομέα δείχνουν την ισχύ τους κατά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις.

Η ισχυρή αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο πληθωρισμό και τα χαμηλά επιτόκια, αναμένεται να δώσουν ώθηση στην ιδιωτική κατανάλωση στη Γερμανία. Χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ενώ την περασμένη εβδομάδα μία έρευνα έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των Γερμανών καταναλωτών παρέμεινε σταθερή στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και επτά χρόνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή