Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές μετοχές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές χάρη στην προσδοκία των επενδυτών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσει την υποχώρηση του πληθωρισμού στο 0,5% τον Μάρτιο. Για τον ίδιο λόγο συνεχίστηκε και η άνοδος στις τιμές των κρατικών ομολόγων της «περιφέρειας» της Ευρωζώνης, με την απόδοση των ελληνικών δεκαετών ομολόγων να υποχωρεί στο 6,42%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών και τις αποδόσεις των αντίστοιχων ιταλικών και ισπανικών ομολόγων να διαμορφώνονται στο 3,29% και 3,23% αντίστοιχα, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών, όπου είχαν υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα. Το καλό κλίμα στα χρηματιστήρια βελτιώθηκε και άλλο διότι οι επενδυτές υποθέτουν ότι και η κινεζική κυβέρνηση θα παρέμβει προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε άνοδο κατά 0,8% και έκλεισε στις 1.332,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ενισχύθηκε κατά 1,5% και έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2011. Στη Wall Street και οι δέκα κλάδοι του S&P 500 κινούνταν ανοδικά χθες βράδυ, με τον δείκτη να ενισχύεται κατά 0,42% έπειτα από δύο αρνητικές συνεδριάσεις, ενώ και ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,35%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή