Fitch: Αρνητική αξιολόγηση για την Τράπεζα Κύπρου

Fitch: Αρνητική αξιολόγηση για την Τράπεζα Κύπρου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική διατηρεί την αξιολόγηση των ομολόγων της τραπέζης Κύπρου, που καλύπτονται από ενυπόθηκες εξασφαλίσεις, ο οίκος Fitch.

Ο Οίκος αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασής του, ότι τα καλυμμένα ομόλογα της Τράπεζας Κύπρου παραμένουν υπό αρνητική παρακολούθηση, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα καλυμμένων ομολόγων επωφελείται από την αναβάθμιση της ίδιας της Τράπεζας Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Fitch επιβεβαίωσε στις 5 Μαρτίου τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας σε «Περιορισμένη Χρεοκοπία» (Restricted Default- RD), αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξιολόγηση βιωσιμότητάς τους σε «cc» και «ccc», αντίστοιχα, από «f».

Ο οίκος διατηρεί την αξιολόγηση των καλυμμένων ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου στη βαθμίδα «Β» και την ίδια την τράπεζα στη βαθμίδα «Επιλεκτική Χρεοκοπία» (Restricted Default).

Η διατήρηση στο ίδιο επίπεδο των καλυμμένων ομολόγων, σύμφωνα με τον οίκο, αντανακλά την αβεβαιότητα σε σχέση τόσο με την πορεία της Τράπεζας Κύπρου όσο και με τις επιπτώσεις του υφιστάμενου δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος στην απόδοση του χαρτοφυλακίου ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της τράπεζας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή