Η Ευρωζώνη «βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο της κρίσης», εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Η Ευρωζώνη «βρίσκεται στο τελευταίο τρίτο της κρίσης», εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση πως η δημοσιονομική κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί τελείως, αλλά «βρισκόμαστε στο τελευταίο τρίτο της» διατύπωσε, μιλώντας στην αυστριακή ραδιοφωνία, από την Αθήνα, όπου διεξάγεται η άτυπη σύνοδος του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, αντικαγκελάριος Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

«Κανείς μπορεί να χαλαρώσει μόνον εφόσον έχει πραγματικά ξεπεραστεί η κρίση, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ακόμη, ωστόσο έχουμε φτάσει στο τελευταίο τρίτο της» είπε ο κ. Σπίντελεγκερ, κατά την άποψη του οποίου «ουδείς γνωρίζει εκ των προτέρων πότε ακριβώς θα έχει ξεπεραστεί η κρίση».

«Τώρα υπάρχει μια σταδιακή εκτόνωση και το σημαντικό είναι να επικρατήσει και πάλι ανάπτυξη στον χώρο της Ευρωζώνης και ολόκληρης της ΕΕ, όπως επίσης και στην Αυστρία», πρόσθεσε ο Αυστριακός υπουργός.

Ο κ. Σπίντελεγκερ θεωρεί ότι στην Αυστρία η οικονομία θα παρουσιάσει ήδη φέτος ρυθμό ανάπτυξης 1,7% και τον επόμενο χρόνο «τουλάχιστον ένα 1,7% αν όχι και περισσότερο» και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δείχνει ότι υπάρχει μια άλλη προοπτική, η χώρα μπόρεσε να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες σταδιακά, γεγονός που αποτελεί θετικό μήνυμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή