Κέρδη και χθες για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Κέρδη και χθες για τις ευρωπαϊκές μετοχές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και χθες για έβδομη μέρα η ανοδική πορεία των δεικτών στα διεθνή χρηματιστήρια τόσο στην Ευρώπη όσο και τη Νέα Υόρκη, καθώς το επενδυτικό κλίμα ήταν ευνοϊκό χάρις στην ενίσχυση της απασχόλησης στην αμερικανική αγορά. Η τιμή του χρυσού ανήλθε λόγω φημολογιών ότι η προηγούμενη εξασθένησή του στο ναδίρ επτά εβδομάδων θα πυροδοτήσει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο. Το δολάριο ενισχύθηκε στα υψηλά επίπεδα διμηνίας ως προς το γιεν λόγω των θετικών εξελίξεων στις ΗΠΑ με τη δημιουργία περισσότερων από τις προβλεπόμενες θέσεις εργασίας και την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 336,93 μονάδες. Από τις 24 Μαρτίου ο δείκτης έχει άνοδο 3,9% μετά τα βελτιωμένα στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Χθες στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα 13 έκλεισαν με κέρδη. Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με +0,1% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,2%.

Τέλος, πριν από το κλείσιμο στην αμερικανική αγορά οι δείκτες σημείωναν άνοδο σε νέα υψηλά επίπεδα. Ο S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.888,97 μονάδες, ενώ ο Dow Jones σημείωνε άνοδο 0,1% στις 16.549,79 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή