Ανοδο τιμής αργού πετρελαίου «βλέπουν» οι επενδυτές

Ανοδο τιμής αργού πετρελαίου «βλέπουν» οι επενδυτές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άνοδο της τιμής του αργού Νέας Υόρκης το προσεχές διάστημα στοιχηματίζουν οι επενδυτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων των ΗΠΑ, οι επενδυτές –για τη συγκεκριμένη περίοδο του έτους από το 2006 και μετά– έχουν προχωρήσει στα περισσότερα στοιχήματα, αναμένοντας άνοδο του «μαύρου χρυσού». Σκέπτονται πως τα διυλιστήρια θα χρειαστεί να αγοράσουν μεγαλύτερες ποσότητες αργού για την παραγωγή βενζίνης εν όψει της θερινής περιόδου, οπότε και αυξάνονται οι μετακινήσεις στις ΗΠΑ. Οι προμήθειες είναι ήδη περιορισμένες, με τους καταναλωτές να καταβάλλουν το υψηλότερο τίμημα του επταμήνου στα πρατήρια βενζίνης. Χθες, το αργό Ν. Υόρκης και το Brent στο Λονδίνο υποχώρησαν 1% και 0,8% αντίστοιχα, πρώτη φορά σε τρεις ημέρες, λόγω του ότι οι αντάρτες παρέδωσαν στην κυβέρνηση της Λιβύης τον έλεγχο δύο τερματικών λιμένων μεταφοράς πετρελαίου.

Στα διεθνή χρηματιστήρια υπήρξαν απώλειες λόγω εξασθένησης των τιμών των μετοχών στις εταιρείες καταναλωτικών ειδών και υψηλής τεχνολογίας. Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε με -1,1% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με -1,9%. Τέλος, στη Νέα Υόρκη πριν από το κλείσιμο ο S&P 500 υποχωρούσε 0,9%, στις 1.849,21 μονάδες και ο Dow Jones κατά 0,7%, στις 16.299,82 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή