ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικές κυρίως τάσεις στις ασιατικές αγορές – πτώση Nikkei

anodikes-kyrios-taseis-stis-asiatikes-agores-ptosi-nikkei-2016372

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις αγορές της Ασίας την Τετάρτη, με εξαίρεση την Ιαπωνία, καθώς οι επενδυτές «ανάσαναν» μετά τη χθεσινή διακοπή του τριήμερου πτωτικού σερί της Wall Street, που είχε προκληθεί από τις ανησυχίες των επενδυτών για υπερτίμηση στις μετοχές τεχνολογίας, Ίντερνετ και βιοτεχνολογίας.   

Ωστόσο, στο Τόκιο, δείκτης Nikkei σημείωσε αυξημένες απώλειες σε ποσοστό 2,10%, εξαιτίας της ανόδου του γιεν έναντι του δολαρίου, εξέλιξη που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ιαπωνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.  Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας αποφάσισε χθες να μην αυξήσει τα νομισματικά της κίνητρα για στήριξη της οικονομίας. Αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση του φόρου πωλήσεων από 5% σε 8% από τον τρέχοντα μήνα, είναι πιθανόν να αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας.    

Στην υπόλοιπη Ασία, ανοδικές τάσεις παρουσίασε η αγορά στο Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται σε ποσοστό 0,75%.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης κινήθηκε επίσης ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 0,33%, ενώ παρόμοια εικόνα επικράτησε και στη Νότια Κορέα, όπου ο δείκτης Kοspi είχε κέρδη 0,30%.

Μεγαλύτερη ενίσχυση είχε η χρηματιστηριακή αγορά στην Αυστραλία, με κέρδη στο 0,98%.