Κλίμα αισιοδοξίας στις ευρωπαϊκές αγορές

Κλίμα αισιοδοξίας στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φημολογία πως η Κίνα σχεδιάζει ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας της προκάλεσε επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χθες ευφορία στην Ασία. Το κλίμα επηρέασε θετικά την Ευρώπη κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στην οποία ενέπνεε αισιοδοξία, κυρίως στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, λόγω της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές.

Εξάλλου, την αισιοδοξία ενέτεινε χθες η πρόβλεψη του ΔΝΤ για ενισχυμένη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μέσα στο έτος. Ετσι, έπειτα από δύο ημέρες υποχώρησης, σχεδόν το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισε χθες με άνοδο, παρά την εντεινόμενη ανησυχία για την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, παρά τη μείωση του προγράμματος ομολόγων από τη Fed και μολονότι είναι ακόμη περιορισμένες οι προσδοκίες για ένα πρόγραμμα αγοράς τίτλων από την ΕΚΤ.

Ειδικότερα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,71%, ο DAX της Φρανκφούρτης με άνοδο 0,13% και ο CAC 40 της Γαλλίας με άνοδο 0,35%. Με άνοδο 0,24% και 0,04% έκλεισαν, άλλωστε, οι αγορές του Μιλάνου και της Μαδρίτης, καθώς και ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE EUROTOP 100, που έκλεισε με κέρδη 0,22%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή