Απώλειες των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια

Απώλειες των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά αλλά με περιορισμένες απώλειες κινήθηκαν τη Δευτέρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία, με το επενδυτικό κλίμα να ακολουθεί την πτώση της Wall Street κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις εξαιτίας των φόβων για χαμηλότερα εταιρικά κέρδη. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρείες του δείκτη Standard & Poor's 500 θα δουν τα κέρδη τους να μειώνονται κατά 1,6%, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις ήταν για άνοδο κατά 4,3%.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του αργού πετρελαίου αυξήθηκε πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι, μετά τις νέες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei είχε απώλειες 0,36%, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε η αγορά στο Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να κλείνει στο -0,03%

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης κινήθηκε επίσης πτωτικά, με μικρές ωστόσο απώλειες στο -0,26%. Σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kοspi, στο -0,02%.

Τη μεγαλύτερη πτώση στην περιοχή της Ασίας παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά της Αυστραλία, με απώλειες 1,28%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή