Δεν ανησυχεί για αποπληθωρισμό στην Ευρώπη ο Β. Σόιμπλε

Δεν ανησυχεί για αποπληθωρισμό στην Ευρώπη ο Β. Σόιμπλε

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει κανένα σημάδι για έναν φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού στην Ευρώπη, ενώ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είχε αναφέρει κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΝΤ ότι ο χαμηλός πληθωρισμός της Ευρώπης δεν ενέχει κίνδυνο αποπληθωρισμού.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Σόιμπλε πρόσθεσε: «Βεβαίως, η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ισχυρή κι αν συνεχίσει να αυξάνεται, τότε πιθανόν να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, η οποία έχει βελτιωθεί αλλά πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο. Εάν τα ευρωπαϊκά προϊόντα γίνονται πολύ ακριβά και οι εισαγωγές πάρα πολύ φθηνές τότε αυτό δεν είναι καλό».

Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η ουκρανική κρίση είναι ο μεγαλύτερος γεωπολιτικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή