Ιράν: Σχέδια για είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

Ιράν: Σχέδια για είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος, ασφαλής και μακροχρόνιος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ευρώπη, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Βιομηχανίας Μοχαμάντ Ρεζά Νεματζαντέχ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Στο μέλλον θέλουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, δήλωσε ο Νεματζαντέχ. Δεν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστές της Ρωσίας, πρόσθεσε αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι οι ανάγκες σε φυσικό αέριο της Ευρώπης είναι ολοένα και μεγαλύτερες και θέλουμε να έχουμε ένα μερίδιο σε αυτό.

Το Ιράν μπορεί να είναι ένας αξιόπιστος, ασφαλής και μακροπρόθεσμος εταίρος της Ευρώπης, δήλωσε τονίζοντας ότι έχουμε τα ενεργειακά αποθέματα και σχέδια για μια τέτοιου είδους συνεργασία.

Ο Νεματζαντέχ κάλεσε επίσης τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να επιστρέψουν στη χώρα του για να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής, για παράδειγμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή