Μεικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ασίας

Μεικτά πρόσημα στα χρηματιστήρια της Ασίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Τρίτη οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών για την πορεία της οικονομίας της Κίνας, αγνοώντας τα καλά οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, όπως η άνοδος των λιανικών πωλήσεων κατά 1,1% τον Μάρτιο, που είναι η μεγαλύτερη στους τελευταίους 18 μήνες.

Παράλληλα, το κλίμα στις ΗΠΑ βελτιώθηκε και από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα, όπως τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη που ανακοίνωσε η Citigroup.

Την ίδια στιγμή, στην Κίνα, πατά τις προσδοκίες του Πεκίνου για ανάπτυξη στο 7,5%, οι χαμηλές εισαγωγές και εξαγωγές υποδεικνύουν κατά τους αναλυτές ότι η οικονομία επιβραδύνεται αυξάνοντας τον κίνδυνο για άνοδο της ανεργίας.

Σε αυτό το κλίμα, στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei είχε κέρδη 0,62%, ενώ με απώλειες κινήθηκε η αγορά στο Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να κλείνει στο -1,30%.

Στην Κίνα, το χρηματιστήριο της Σαγκάης κινήθηκε επίσης πτωτικά, με αυξημένες απώλειες 1,33%. Μικρότερη πτώση σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kοspi, στο -0,24%.

Ανοδικά ωστόσο κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά της Αυστραλίας, με κέρδη 0,55%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή