Ανεκόπη το σερί ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανεκόπη το σερί ανόδου στις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την τριήμερη άνοδο, καθώς και η Νέα Υόρκη πριν από το κλείσιμο. Το γενικότερο ψυχολογικό κλίμα για τους επενδυτές διαμόρφωσαν τα εταιρικά αποτελέσματα, ο δείκτης ΡΜΙ σε Ευρώπη και Κίνα και η απροσδόκητη μείωση των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ. Ο χρυσός και το πετρέλαιο εμφάνισαν ανάκαμψη στη χθεσινή συνεδρίαση. Ειδικότερα, η τιμή της μετοχής του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού της σουηδικής Ericsson σημείωσε σημαντική κάμψη κατά 6,1%, εξαιτίας του ότι τα αποτελέσματά της δυσαρέστησαν τους αναλυτές. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με -0,6% στις 335,05 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο με -0,1% και ο CAC 40 στο Παρίσι με -0,74%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με απώλειες 0,6%, έπειτα από άνοδο στα υψηλότερα 7 εβδομάδων.

Τέλος, στην αμερικανική αγορά και πριν από το κλείσιμο παρατηρούνταν πτωτικές τάσεις. Οι επενδυτές είχαν απογοητευθεί από τα αποτελέσματα των ομίλων υψηλής τεχνολογίας, όπως η ΑΤ&Τ και η Amgen. «Η αγορά κινείται ανοδικά, αλλά ίσως να δείξει σημάδια κόπωσης όταν οι ειδήσεις δεν είναι ευνοϊκές», παρατηρούν αναλυτές. Πριν από το κλείσιμο ο Dow Jones σημείωνε απώλειες 0,12% στις 16.495,16 μονάδες και ο S&P 500 είχε κάμψη -0,18%, στις 1.876,20 μονάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή