Deutsche Bank: Μεγάλη μείωση στα κέρδη α’ τριμήνου

Deutsche Bank: Μεγάλη μείωση στα κέρδη α’ τριμήνου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προ φόρων κέρδη της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank μειώθηκαν κατά σχεδόν ένα-τρίτο στο πρώτο τρίμηνο του έτους στα 1,68 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εσόδων από τη διαπραγμάτευση ομολόγων που παρατηρείται σε όλο τον τραπεζικό κλάδο. Η επίπτωση των μειωμένων εσόδων από την πηγή αυτά στα αποτελέσματα της Deutsche ήταν, όμως, μικρότερη σε σχέση με κάποιους ανταγωνιστές της.

Η συνεισφορά της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής στα προ φόρων κέρδη της Deutsche μειώθηκε περισσότερο από 20%, λόγω της μείωσης κατά 10% των εσόδων από τις συναλλαγές, αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Η μείωση των κερδών σηματοδοτεί ένα αδύναμο ξεκίνημα το 2014, το οποίο παραδοσιακά αποτελεί ισχυρό τρίμηνο για την τράπεζα. Ωστόσο, η μείωση των κερδών ήταν μικρότερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Η μείωση των εσόδων από συναλλαγές, ιδιαίτερα σε ομόλογα, επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα άλλων μεγάλων τραπεζών, όπως της βρετανικής Barclays και των αμερικανικών JPMorgan και Citigroup.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι προβλέπει μια επίπτωση 1,5 έως 2 δισ. ευρώ στα κεφάλαιά της, λόγω των νέων κανονισμών της ΕΕ που αναμένεται να ισχύσουν από φέτος, οι οποίοι επιβάλουν συντηρητικούς κανόνες όσον αφορά την αποτίμηση του ενεργητικού των τραπεζών. Η επίπτωση αυτή, μαζί με τα ασθενέστερα αποτελέσματα, μπορεί να περιπλέξει τα σχέδια της τράπεζας για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης με την παρακράτηση των κερδών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή