Άλμα στο 1 τρισ. δολ. στις παγκόσμιες εξαγορές και συγχωνεύσεις, έως τώρα το 2014

Άλμα στο 1 τρισ. δολ. στις παγκόσμιες εξαγορές και συγχωνεύσεις, έως τώρα το 2014

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο 1 τρισ. δολάρια έφθασε χθες η αθροιστική αξία των εξαγορών επιχειρήσεων που έχουν ανακοινωθεί από την αρχή του 2014, σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό από το 2007, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το όριο του 1 τρισ. ευρώ ξεπεράσθηκε 54 ημέρες νωρίτερα από ότι το 2013, καθώς εφέτος ανακοινώθηκαν εξαγορές αξίας υψηλότερης κατά περισσότερο από 300 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Στο ποσό του 1 τρισ. δολαρίων δεν περιλαμβάνονται 175 δισ. δολάρια που αφορούν προτάσεις εξαγορών από την Pfizer, τη Mylan και άλλες εταιρείες, οι οποίες απορρίφθηκαν ή δεν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της τελικής συμφωνίας.

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, που διαθέτουν στους ισολογισμούς τους περισσότερα από 4 τρισ. δολάρια σε μετρητά, έχουν περάσει από την ανησυχία τους για τη σύναψη μεγάλων συμφωνιών στο να αντιμετωπίζουν πιέσεις να κλείσουν συμφωνίες για να μην πληγούν από τους κύριους ανταγωνιστές τους, δήλωσε ο Μάικλ Σάουλ της εταιρείας Marketfield Asset Management.

Εάν οι εξαγορές συνεχισθούν με τον ρυθμό του Απριλίου και στο υπόλοιπο διάστημα του έτους, το 2014 η αξία των συμφωνιών θα φθάσει σχεδόν στα 4 τρισ. δολάρια και θα είναι το έτος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, με εξαίρεση το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Περισσότερες συμφωνίες αναμένονται τον τρέχοντα μήνα. Η Merck & Co. είναι κοντά στην επιλογή του νικητή της δημοπρασίας που έκανε για τη μονάδα της καταναλωτικών προϊόντων, ενώ η γαλλική εταιρεία Alstom – που κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια και τρένα και έχει δεχθεί προσφορές για την ενεργειακή μονάδα της τόσο από τη General Electric όσο και από τη Siemens – δήλωσε ότι θα προχωρήσει αύριο σε ανακοινώσεις.

Το γεγονός ότι το ποσό του 1 τρισ. δολαρίων επετεύχθη εφέτος ήδη από τον Απρίλιο, αντί του Ιουνίου πέρυσι, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη φαρμακοβιομηχανία, στην οποία αναλογεί το ένα τρίτο σχεδόν των συμφωνιών που έγιναν τον Απρίλιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή