Businesseurope: Υπέρ της ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.- ΗΠΑ

Businesseurope: Υπέρ της ολοκλήρωσης της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε.- ΗΠΑ

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξη της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας στην ολοκλήρωση της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) θα μεταφέρουν στην Ουάσιγκτον η Ιταλίδα πρόεδρος του BUSINESSEUROPE Emma Marcegaglia και ο Έλληνας αντιπρόεδρος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της BUSINESSEUROPE που επισκέπτεται την αμερικανική πρωτεύουσα.

Η συμφωνία αποσκοπεί στον δραστικό περιορισμό των εμποδίων στις εμπορικές συναλλαγές και τις κοινές επενδυτικές δράσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Οι σχετικές μελέτες καταδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο όφελος για ένα νέο πλαίσιο Διατλαντικής Συνεργασίας θα προκύψει από τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και τον καλύτερο συντονισμό των εποπτικών Αρχών. Η εφαρμογή της συμφωνίας αναμένεται να ενισχύσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ κατά τουλάχιστον 0,5% και να δημιουργήσει 1,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι της BUSINESSEUROPE θα συναντήσουν μεταξύ άλλων τον υπουργό Διεθνών Εμπορικών Διαπραγματεύσεων Μάικ Φρόμαν (Mike Froman), την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde), την αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Καρολίν Άτκινσον (Caroline Atkinson) και τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου των ΗΠΑ Τομ Ντόνοχιου (Τom Donohue). Επίσης έχει προγραμματιστεί στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου ανοιχτό ντιμπέιτ με τη συμμετοχή του απερχόμενου πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο.

Ο κ. Δασκαλόπουλος θα υπογραμμίσει στους συνομιλητές του την ανάγκη επέκτασης της διατλαντικής συνεργασίας για να ξεπεραστεί οριστικά το φάσμα της κρίσης του 2008, καθώς ο κίνδυνος της μόνιμης οικονομικής στασιμότητας δεν έχει απομακρυνθεί. Τα υψηλά δημόσια χρέη, η ανεργία και η υποβάθμιση του κράτους πρόνοιας -θα τονίσει- πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα αλλά και τη μεσαία τάξη των προηγμένων οικονομιών, δημιουργώντας μία βαθιά κοινωνική κρίση για την οποία δεν υπάρχουν ακόμη πειστικές απαντήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, θα έχει την ευκαιρία να προβάλει προς τους Αμερικανούς συνομιλητές του τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να καθίσταται και πάλι πρόσφορο πεδίο επενδυτικών συνεργιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή