Ε.Ε.: Δεσμεύσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Ε.Ε.: Δεσμεύσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε να χορηγήσει περαιτέρω οικονομική βοήθεια 365 εκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση της χώρας και στην προώθηση της κοινωνίας των πολιτών, αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

"Με το σημερινό πακέτο βοήθειας ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τις ουκρανικές αρχές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και την διαδικασία της εθνικής ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς", δήλωσε ο Επίτροπος που είναι αρμόδιος για την Διεύρυνση Στέφαν Φίλε.

Το μεγαλύτερο τμήμα της βοήθειας αποσκοπεί να βοηθήσει την κυβέρνηση να "αντιμετωπίσει βραχυπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα και να προετοιμαστεί για μεταρρυθμίσεις σε βάθος", υπό το φως των συμφωνιών για τη δημιουργία στενότερων πολιτικών και οικονομικών δεσμών με την ΕΕ, υπογραμμίζει η Επιτροπή.

Η εκταμίευση αναμένεται να ξεκινήσει μόλις η Ουκρανία υπογράψει μια διεθνή χρηματοπιστωτική συμφωνία. Η χρηματοδότηση θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει το Κίεβο κατά της διαφθοράς, όπως και για την υλοποίηση δικαστικών, εκλογικών και συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή