Ακριβοπληρωμένα στελέχη εναντίον χάκερ

Ακριβοπληρωμένα στελέχη εναντίον χάκερ

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα σημαντικότερα προσόντα τα οποία αυτή τη στιγμή αναζητούν στους υπό πρόσληψη διευθυντές οι μεγάλοι αμερικανικοί κολοσσοί είναι η εξειδίκευσή τους σε θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, οι JP Morgan Chase, PepsiCo, Cardinal Health, Deere Cο και USAA είναι μερικές από τις εταιρείες του Fortune 500, που θέλουν να προσλάβουν γενικούς διευθυντές ηλεκτρονικής ασφαλείας (CISO). Επιπλέον, αναζητούν και άλλους υπαλλήλους από το συγκεκριμένο πεδίο, ούτως ώστε να ενισχύσουν τους αμυντικούς τους μηχανισμούς έναντι των επιθέσεων των χάκερ.

Σύμφωνα με τη συνηθισμένη δομή των εταιρειών, οι CISO αναφέρονταν στον γενικό διευθυντή πληροφορικής. Ωστόσο, η σημερινή συζήτηση, η οποία διεξάγεται σε επίπεδο διοίκησης των μεγάλων ομίλων, είναι να τους δοθεί μεγαλύτερος ρόλος με την προοπτική να έχουν απευθείας σύνδεση με τον διευθύνοντα σύμβουλο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Το 2013 ο όμιλος λιανεμπορίου της Target Corporation βρέθηκε στο στόχαστρο μαζικής επίθεσης στον κυβερνοχώρο με την κλοπή στοιχείων από το πελατολόγιό της. Οπότε το ζητούμενο για όσους αναλάβουν καθήκοντα ως γενικοί διευθυντές είναι όχι μόνον να αντιλαμβάνονται τι σημαίνει τεχνολογία, αλλά και να μπορούν να συνειδητοποιούν τη σημασία της διαχείρισης κινδύνων για την ίδια την επιχειρηματική δραστηριότητα. «Διαπιστώνουμε ότι οι όμιλοι αναβαθμίζουν τη θέση του γενικού διευθυντή ηλεκτρονικής ασφάλειας, ώστε να είναι ισοδύναμη με του γενικού διευθυντή πληροφορικής», παρατηρεί ο Μπάρι Χένσλι, εκτελεστικός διευθυντής της ειδικής μονάδας κατά των απειλών από τον κυβερνοχώρο στην Dell. «Η ενισχυμένη θέση των CISΟ θα τους δώσει ισοδύναμο ρόλο ως προς την διαχείριση πηγών και τη λήψη αποφάσεων για διαχείριση κινδύνων».

Πολλοί κολοσσοί στις ΗΠΑ αναζητούν ειδικούς στην ασφάλεια με προϋπηρεσία στον στρατό ή την αμυντική βιομηχανία. Αυτό αφήνει το περιθώριο σε όσους έχουν τη σωστή εξειδίκευση να ζητούν υψηλότατες αποδοχές. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς Russell Reynolds Associates, όμιλοι, που προσέλαβαν προσφάτως γενικούς διευθυντές ηλεκτρονικής ασφάλειας, συμφώνησαν μαζί τους ετήσιες αποδοχές από 500.000 έως 700.000 δολ. Οσοι βρίσκονται στην ίδια θέση σε ομίλους υψηλής τεχνολογίας, ενδέχεται να λάβουν τον χρόνο έως και 2 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μπόνους και μετοχών. Τέλος, αναφέρεται ότι ο επιχειρηματικός κόσμος των ΗΠΑ έχει δεχθεί δριμεία κριτική για την ολιγωρία του στην αποτελεσματική προστασία των συστημάτων και δικτύων πληροφορικής του από τις επιθέσεις των χάκερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή