Ικανοποίηση στο ΔΝΤ για την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Ικανοποίηση στο ΔΝΤ για την μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την μείωση των επιτοκίων που αποφάσισε νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να χρειάζονται και νέες ενέργειες.

"Εκφράζουμε σθεναρά την ικανοποίησή μας για την πολύ δυναμική θέση που υιοθέτησε σήμερα η ΕΚΤ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον.

Τους τελευταίους μήνες το ΔΝΤ έχει καλέσει επανειλημμένως την ΕΚΤ να περάσει στην δράση για να απομακρύνει τον κίνδυνο ενός αποπληθωρισμού, σε σημείο που προκλήθηκε μια κάποια ενόχληση στην Ευρώπη.

Στις αρχές του Απριλίου, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε ευχαριστήσει ειρωνικά το ΔΝΤ για τις "γενναιόδωρες" συμβουλές του, ξεκαθαρίζοντας ταυτοχρόνως ότι δεν θα τις ακολουθήσει.

Σήμερα το ΔΝΤ για άλλη μια φορά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η λήψη νέων μέτρων για να υποστηριχθεί η ανάκαμψη στην Ευρώπη.

"Είμαστε ικανοποιημένοι που ο πρόεδρος Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα ήταν έτοιμη να κάνει περισσότερα αν είναι απαραίτητο", σημείωσε ο Ράις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή