Γερμανία: Απρόσμενη άνοδος της ανεργίας για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο

Γερμανία: Απρόσμενη άνοδος της ανεργίας για δεύτερο μήνα τον Ιούνιο

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Ιούνιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο αριθμός των ανέργων, εποχικά προσαρμοσμένος, αυξήθηκε κατά 9.000 άτομα, στα 2,916 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση του αριθμού τους κατά 10.000, σύμφωνα με τον μέσο όρο 24 εκτιμήσεων σε έρευνα του Bloomberg.

Το προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 6,7% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο για πάνω από δύο δεκαετίες.

Αν και η Γερμανία ηγήθηκε της ανάκαμψης της οικονομίας της Ευρωζώνης φέτος, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης μειώθηκε τον Ιούνιο στο χαμηλότερο φετινό επίπεδο και ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW υποχώρησε για έκτο μήνα.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμπανκ) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι η ανάπτυξη της οικονομίας της πιθανότατα επιβραδύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, μετά τη μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ της χώρας στο πρώτο τρίμηνο που προκάλεσε ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός για την περίοδο αυτή.

Το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 0,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2014, τετραπλάσιος σε σχέση με το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή