Με κέρδη οι διεθνείς αγορές, νέο ρεκόρ για τον χρυσό

Με κέρδη οι διεθνείς αγορές, νέο ρεκόρ για τον χρυσό

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ανάσα πριν από τις 17.000 μονάδες απείχε χθες o αμερικανικός δείκτης Dow Jones, καταγράφοντας νέο ρεκόρ με άνοδο της τάξεως του 1% λίγο πριν από το κλείσιμο. Παρομοίως, ο δείκτης S&P 500 αναρριχήθηκε σε νέα ιστορικά επίπεδα εν μέσω της συνεδρίασης στη Wall Street μετά την ανακοίνωση στοιχείων για την ενίσχυση του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ και την Κίνα. Μεγάλη άνοδος καταγράφηκε στον κλάδο τεχνολογίας, με τις μετοχές της ΙΒΜ και του Twitter να ενισχύονται κατά 3% και 3,6%, αντίστοιχα, εν μέσω της συνεδρίασης.

Με κέρδη έκλεισαν οι γενικοί δείκτες των 17 από τα 18 χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης, με τον γαλλικό δείκτη Cac-40 και τον βρετανικό δείκτη FTSE-100 να καταγράφουν άνοδο 0,9%.

Ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,7%. Tη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασε η μετοχή της BNP Paribas, καθώς καθησύχασε τους μετόχους πως θα διατηρήσει αμετάβλητο το μέρισμά της παρά την καταβολή αποζημίωσης 8,97 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ για την παραβίαση κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης εις βάρος άλλων χωρών. Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε στο υψηλό των τελευταίων 14 εβδομάδων στα 1.328,20 δολάρια η ουγγιά. Tο ευρώ δεν παρουσίασε μεγάλη μεταβολή στα 1,3698 δολάρια. Στο Λονδίνο, η τιμή του μπρεντ υποχώρησε στα 112 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή