Οι αγορές βλέπουν βελτίωση στην οικονομία των ΗΠΑ

Οι αγορές βλέπουν βελτίωση στην οικονομία των ΗΠΑ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 281.000 άτομα τον Ιούνιο στις ΗΠΑ δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας τόσο στη Wall Street όσο και στην Ευρώπη για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αναρριχήθηκε χθες κατά 0,2% με τους γενικούς δείκτες των 12 από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης να καταγράφουν κέρδη. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac – 40 υποχώρησε κατά 0,4%, αλλά ο βρετανικός δείκτης FTSE – 100 και ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύθηκαν κατά 0,2% και 0,1%, αντίστοιχα. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 σημείωναν άνοδο μικρότερη του 0,1% λίγο πριν από το κλείσιμο, αφού μια ημέρα πριν είχαν καταγράψει νέο ρεκόρ στις αποδόσεις τους.

Το ευρώ υποχώρησε κατά 0,2% στα 1,3650 δολάρια, καθώς το αμερικανικό νόμισμα ήταν χθες ιδιαίτερα ευνοημένο, δεδομένου ότι οι συνθήκες στην οικονομία των ΗΠΑ φαίνεται να βελτιώνονται περισσότερο συγκριτικά με τον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου κινήθηκε στα 105,12 δολάρια το βαρέλι με πτώση της τάξεως των 22 σεντς λόγω της μείωσης των αποθεμάτων ενόψει της αργίας της 4ης Ιουλίου στις ΗΠΑ. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε κατά 60 σεντς στα 111,69 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή