Ευρεία κρίση φυσικού αερίου προβλέπει ο Μεντβέντεφ

Ευρεία κρίση φυσικού αερίου προβλέπει ο Μεντβέντεφ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβλεψε χθες «μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο» εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας για το θέμα. «Η Ουκρανία δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο. Αυτό το χρέος είναι τεράστιο. Παίρνουν αέριο από τις υπόγειες δεξαμενές. Το φθινόπωρο θα υπάρξει ευρεία κρίση φυσικού αερίου», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Facebook. Εξάλλου στα σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία θα είναι «πολύ πιο δύσκολη», αφού το Κίεβο δεν παρέτεινε την εκεχειρία στα ανατολικά.

«Τερματίζοντας την εκεχειρία, ο πρόεδρος Ποροσένκο έκανε ένα δραματικό λάθος. Θα προκαλέσει περισσότερα θύματα. Και τώρα είναι προσωπικά υπεύθυνος γι’ αυτά», σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. «Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτοί είναι οι κανόνες του πολέμου», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών στην Ανατολική Ουκρανία και την κυβέρνηση της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή