Σύντομα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες μειώσεις μισθών στην Πορτογαλία

Την περαιτέρω μείωση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ενέκρινε χθες η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, χαρακτηρίζοντας την προσωρινή, ενώ υποσχέθηκε την επιστροφή ενός μέρους του ποσού που θα χάσουν τώρα οι εργαζόμενοι από το 2015. Οι μισθοί άνω των 1.500 ευρώ θα μειωθούν κατά 3,5-10%, ώστε να καλυφθεί εν μέρει η «τρύπα» που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικά πολλά από τα μέτρα λιτότητας που είχαν περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2014. Παρόμοιες μειώσεις μισθών είχαν εφαρμοστεί ήδη στο διάστημα 2011-13 και στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από άλλα μέτρα. 

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 288.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο και η ανεργία υποχώρησε στο 6,1% από 6,3% τον Μάιο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 215.000 νέες θέσεις εργασίας. Η αμερικανική κυβέρνηση αναθεώρησε και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Μάιο και τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, τον Μάιο δημιουργήθηκαν 224.000 θέσεις εργασίας και τον Απρίλιο 304.000. 

Διεθνής συνάντηση συνδικαλιστών  

Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων 5 χωρών συναντήθηκαν στη Γερμανία προκειμένου να συντονίσουν εκστρατεία ώστε να ασκήσουν πιέσεις για καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Amazon. Το συνδικάτο της Γερμανίας ver.di, το οποίο εξήγγειλε πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις στα κέντρα διανομής της Amazon τον περασμένο χρόνο, ήταν ο διοργανωτής της συνάντησης αυτής στο Βερολίνο όπου συμμετείχαν συνδικαλιστικές οργανώσεις από την Πολωνία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή