Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων υπό την επιρροή αρνητικών επιχειρηματικών ειδήσεων. Στην αμερικανική αγορά παρατηρείτο ρευστοποίηση κερδών χθες πριν από το κλείσιμο, με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί στα χαμηλότερα διμήνου λόγω δηλώσεων ότι οι αμερικανικές μετοχές είναι ευπρόσβλητες σε απώλειες.

Ο αεροπορικός όμιλος της Air France – KLM αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τα ετήσια κέρδη του, προξενώντας τη μεγαλύτερη κάμψη στην τιμή της μετοχής του από τον Οκτώβριο του 2011. Δήλωσε πως τα κέρδη της ίσως περισταλούν εξαιτίας πλεονάζουσας χωρητικότητας, μειωμένης ζήτησης για τις μεταφορές φορτίου και προβλημάτων με τη Βενεζουέλα. Η τιμή της μετοχής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2013. Αφορμή υπήρξαν δηλώσεις έγκυρης πηγής, ότι ίσως είναι η επόμενη μετά τη γαλλική ΒΝP, η οποία θα κληθεί να διευθετήσει τις επιπτώσεις από παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 1,4% στις 339,99 μονάδες,συμπληρώνοντας τρεις συνεδριάσεις με απώλειες. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όλοι οι δείκτες έκλεισαν με ζημίες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με -1,4%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 με -1,3% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,4%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή