Η μέτρια ανάκαμψη δεν δικαιολογεί εφησυχασμό, προειδοποιεί μέλος της ΕΚΤ

Η μέτρια ανάκαμψη δεν δικαιολογεί εφησυχασμό, προειδοποιεί μέλος της ΕΚΤ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H συγκρατημένη ανάκαμψη της οικονομίας δεν επιτρέπει εφησυχασμό τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ελλάδα, υποστήριξε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Benoit Coeure.

O ίδιος, μιλώντας στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist, επεσήμανε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε πορεία μέτριας ανάκαμψης, αλλά δεν δικαιολογείται ο εφησυχασμός. Προκειμένου η κρίση να αποτελέσει οριστικά παρελθόν, πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστούν κάποιες σημαντικές προκλήσεις. Η ζώνη του ευρώ έχει πλέον ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση, αλλά βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπη με υψηλό χρέος, χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης και απαράδεκτα υψηλή ανεργία.

Αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί – όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για να μας κρατήσουν σε επαγρύπνηση και συνεχή δράση».

Συμπλήρωσε δε ότι η διασφάλιση ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος έχει καθοριστική σημασία, καθώς αυτό ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύουν, τις εταιρείες να κάνουν προσλήψεις, τα νοικοκυριά να καταναλώνουν.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε ότι η νέα ανάπτυξη δεν θα δημιουργηθεί με νέο χρέος. «Υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές είναι απαραίτητες για την απαλλαγή από το χρέος. Επομένως, οι ισχύοντες κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται κατά τρόπο αξιόπιστο» είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή