Η ηρεμία επέστρεψε στις διεθνείς αγορές

Η ηρεμία επέστρεψε στις διεθνείς αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς υποχώρησε η ανησυχία των επενδυτών για τους κραδασμούς που θα μπορούσε να προκαλέσει στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης το πρόβλημα της πορτογαλικής τράπεζας BES. Υπερίσχυσε, άλλωστε, η αισιοδοξία από τις συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο των φαρμακευτικών εταιρειών και τα ικανοποιητικά αποτελέσματα εταιρειών, όπως του τραπεζικού ομίλου Citigroup παρά το πρόστιμο που του επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές. Εκλεισαν, έτσι, με άνοδο όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, με τα μεγαλύτερα κέρδη να έχει σημειώσει η Φρανκφούρτη αφού ο δείκτης XETRA DAX έκλεισε με κέρδη 1,21%. Επίσης με κέρδη 0,84% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, με 0,78% ο CAC 40 της Γαλλίας, με 0,64% ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης και 0,4% ο FTSE MIB του Μιλάνου.

Σήμερα αναμένεται να δώσει τον τόνο στις αγορές η ακρόαση της προέδρου της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Οι τιμές των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου κινούνταν χθες πτωτικά καθώς επικρατούσε ανησυχία πως η κ. Γέλεν ενδέχεται να ταχθεί υπέρ μιας λιγότερο επεκτατικής νομισματικής πολιτικής, δεδομένου ότι καταγράφονται βελτίωση στην αμερικανική αγορά εργασίας και άνοδος του πληθωρισμού στον στόχο του 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή